Koristevihreät ja heinät *MYYTY LOPPUUN*

Lankaköynnös on viehättävän siro kasvi, joka haluaa kasvualustansa pysyvän tasaisen kosteana. Aivan paahteisessa paikassa se ei menesty. Lankaköynnöstä voi kasvattaa myös sisällä valoisalla ikkunalla.

Muratti sopii sekä amppeleihin että kasvamaan lamoavana reunuskasvina. Runsas hajavalo on muratin mieleen, aivan kovin paahde on jo liikaa. Hyvässä kasvuvaiheessa ollessaan se tarvitsee tasakosteana pidetyn mullan ja lannoitusta.

Hopeaputous puolestaan kestää niin tuulta kuin paahdettakin. Parhaiten se viihtyy kun kastelu on tasaista mutta niukkaa. Lehdet kestävät myös syksyn kylmää, joten kasvi säilyy kauniina talveen saakka.

Hopealehti kestää samoin paahdetta, ja myös kuivuutta. Liiallinen märkyys ei ole kasvin mieleen. Sopii reunuskasviksi, ja voidaan tarvittaessa myös latvoa. Hopeanharmaa väri on kaunis pari monille kukkiville kasveille. Hopealehti on pakkasenkestävä.

Lyssi (suikeroalpi) on oikeastaan monivuotinen kasvi, mutta sopii kauniisti myös kesäkukkaistutuksiin. Kasvaa kaikenlaisissa valaistusoloissa, parhaiten puolivarjossa. Liiallinen märkyys ei ole lyssin mieleen, etenkään jos toivoo sen talvehtivan.

Värinokkonen on nopeakasvuinen kasvi, joka nauttii runsaasta valosta ja lämmöstä. Tasainen kosteus on värinokkoselle tärkeää.