Tarhalyhtykärhö ’Princess Diana’ – 12,00 € / kpl

Clematis Texensis-ryhmä ’Princess Diana’ / Tarhalyhtykärhö

Lyhtykärhöt ovat siroja köynnöksiä. Lajikkeella ’Princess Diana’ on tulppaaninmuotoiset, syvän pinkit kukat, joiden läpimitta on noin 5 cm. Lajike kukkii elokuusta syyskuuhun.

Lyhtykärhöt vaativat lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multamaa. Syvyyttä kasvupaikalle tarvitaan vähintään 60 cm.

Lyhtykärhöt eivät kestä kuivumista, mutta eivät myöskään seisovaa vettä tai talvimärkyyttä. Paksujuuriset lyhtykärhöt neuvotaan usein istuttamaan 10-15 cm syvempään kuin astiassaan ja käyttämään pinnassa hiekkaa, jotta vesi ei seiso tyvellä.

Kasvin juuristo ei pidä myöskään kuumenemisesta, joten kärhöt sopivat kasvamaan perennojen tai pienten pensaiden sekaan, jolloin muut kasvit varjostavat kärhön tyveä. Lyhtykärhöjä kastellaan kuivina kausina.

Kärhöjä voi kasvattaa perennapenkeissä, jolloin niille annetaan tueksi esimerkiksi metallinen pyramidi. Ne voivat kiipeillä myös säleiköissä seinällä, puiden rungoilla tai pensaiden oksilla. Kärhöt sopivat myös suureen ruukkuun, noin 40 x 40 cm (20 litraa). Ruukku talvetetaan kellarissa tai autotallissa.

Lyhtykärhöt tarvitsevat talvisuojausta. Keväällä versot leikataan kokonaan alas, tai noin metrin korkeudelle, riippuen talvehtimisesta. Kukat kehittyvät saman kesän versoihin.

Menestymisvyöhyke I-III
Korkeus x leveys täysikasvuisena 2-3 m x 1-2 m
Valoisuus Aurinkoinen-Puolivarjoinen
KosteusTuore

Kuva: Maisematukku Oy