Lumikärhö ’Summer Snow’ – 12,00 € / kpl

Clematis SUMMER SNOW / Lumikärhö

Lumikärhöt ovat siroja ja reheviä köynnöksiä, jotka kukkivat runsaasti kesä-heinäkuulta syksyyn saakka. Lajike ’Summer Snow’ (’Paul Farges’) on jalostettu jo 1960-luvulla. Lajikkeella on valkoiset kukat, jotka tuoksuvat auringossa makealta.

Lumikärhö viihtyy lämpimällä ja suojaisalla kasvupaikalla. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multamaa. Syvyyttä kasvupaikalle tarvitaan vähintään 60 cm.

Kärhöt eivät pidä kuivuudesta, mutta eivät myöskään seisovasta vedestä tai talvimärkyydestä. Taimen juurella neuvotaan usein käyttämään hiekkaa, jotta vesi ei seiso tyvellä. Kuivina kausina kärhöt tarvitsevat kastelua.

Kasvin juuristo ei pidä myöskään kuumenemisesta, joten kärhöt sopivat kasvamaan perennojen tai pienten pensaiden sekaan, jolloin muut kasvit varjostavat kärhön tyveä.

Kärhöjä voi kasvattaa perennapenkeissä, jolloin niille annetaan tueksi esimerkiksi metallinen pyramidi. Ne voivat kiipeillä myös säleiköissä seinällä, puiden rungoilla tai pensaiden oksilla. Kärhöt sopivat myös suureen ruukkuun, noin 40 x 40 cm (20 litraa). Ruukku talvetetaan kellarissa tai autotallissa.

Lumikärhö on hyvin talvenkestävä ja uusiutuu nopeasti. Sitä voi keväisin leikata runsaasti, vaikka kokonaan alas (0-20 cm korkeudelta). Kukat kehittyvät saman kesän versoihin.

Menestymisvyöhyke I-IV
Korkeus x leveys täysikasvuisena 4-6 m x 1-2 m
Valoisuus Aurinkoinen-Puolivarjoinen
KosteusTuore

Kuva: Maisematukku Oy / Kasvikortti