Loistokärhö ’Jackmanii’ – 14,00 € / kpl

Clematis JACKMANII / Loistokärhö

Loistokärhöt ovat siroja köynnöksiä, jotka kukkivat suurin, loistavanvärisin kukin. ’Jackmanii’ on vanha lajike, jolla on tummansiniset kukat.

Loistokärhöt vaativat lämpimän ja suojaisan kasvupaikan. Maan tulisi olla tuore, kuohkea, ravinteikas ja kalkittu multamaa. Syvyyttä kasvupaikalle tarvitaan vähintään 60 cm.

Loistokärhöt eivät kestä kuivumista, mutta eivät myöskään seisovaa vettä tai talvimärkyyttä. Paksujuuriset loistokärhöt neuvotaan usein istuttamaan 10-15 cm syvempään kuin astiassaan ja käyttämään pinnassa hiekkaa, jotta vesi ei seiso tyvellä.

Kasvin juuristo ei pidä myöskään kuumenemisesta, joten kärhöt sopivat kasvamaan perennojen tai pienten pensaiden sekaan, jolloin muut kasvit varjostavat kärhön tyveä. Loistokärhöjä kastellaan kuivina kausina.

Kärhöjä voi kasvattaa perennapenkeissä, jolloin niille annetaan tueksi esimerkiksi metallinen pyramidi. Ne voivat kiipeillä myös säleiköissä seinällä, puiden rungoilla tai pensaiden oksilla. Kärhöt sopivat myös suureen ruukkuun, noin 40 x 40 cm (20 litraa). Ruukku talvetetaan kellarissa tai autotallissa.

Loistokärhöt tarvitsevat talvisuojausta. Keväällä versot leikataan kokonaan alas, tai noin metrin korkeudelle, riippuen talvehtimisesta. Kukat kehittyvät saman kesän versoihin.

Menestymisvyöhyke I-III (IV)
Korkeus x leveys täysikasvuisena 2-3 m x 1-2 m
Valoisuus Aurinkoinen-Puolivarjoinen
KosteusTuore

Kuva: Maisematukku Oy / Kasvikortti