Keltareunakuunlilja ’Aureomarginata’

Hosta fortunei ’Aureomarginata’ / Keltareunakuunlilja

Kuunliljat ovat lehtiperennoja, jotka peittävät maata tehokkaasti ja pysyvät rehevinä ja lehtevinä pitkälle syksyyn. Lehdet ovat myös hyviä leikkovihreitä. Kuunliljat kukkivat heinä-elokuussa.

Lajikkeella ’Aureomarginata’ on tummanvihreät lehdet, joissa on kellertävän sävyinen reunus. Se kukkii vaalean violetein kukin. Lajikkeen korkeus on 30-70 cm.

Kuunliljat viihtyvät puolivarjoisalla tai varjoisalla kasvupaikalla. Taimet istutetaan runsasmultaiseen, tuoreeseen maahan. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka on, sitä tärkeämpää on, että maa on riittävän kostea. Kuunliljat sopivat kauniisti perennaryhmiin tai esimerkiksi käytävien reunoille. Ne ovat hyvä pari sipulikukille, koska ne heräävät keväisin melko myöhään.

Kuunliljoja voi kasvattaa myös ruukuissa. Talven ajaksi taimet täytyy joko istuttaa maahan tai viedä ruukkuineen kellariin. Jos talvetus tapahtuu ruukuissa, täytyy lannoitus ja kastelu lopettaa hyvissä ajoin ennen kellariin siirtoa.

Kuunliljojen lehtien väri vaihtelee kasvukauden aikana ja kasvupaikasta riippuen. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.

Alempi kuva: Vuorelan Puutarha Oy