Jalokuunlilja ’Fire and Ice’ *MYYTY LOPPUUN*

Hosta ’Fire and Ice’ / Jalokuunlilja

Kuunliljat ovat lehtiperennoja, jotka peittävät maata tehokkaasti ja pysyvät rehevinä ja lehtevinä pitkälle syksyyn. Lehdet ovat myös hyviä leikkovihreitä. Kuunliljat kukkivat heinä-elokuussa.

Lajikkeella ’Fire and Ice’ on lähes valkoiset lehdet, joissa on tummanvihreä reunus. Se tuo valoa varjoisempiinkin istutuksiin. Lajike kukkii suurin vaalean violetein kukin. Lajikkeen korkeus on 30-50 cm.

Kuunliljat viihtyvät puolivarjoisalla tai varjoisalla kasvupaikalla. Taimet istutetaan runsasmultaiseen, tuoreeseen maahan. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka on, sitä tärkeämpää on, että maa on riittävän kostea. Kuunliljat sopivat kauniisti perennaryhmiin tai esimerkiksi käytävien reunoille. Ne ovat hyvä pari sipulikukille, koska ne heräävät keväisin melko myöhään.

Kuunliljoja voi kasvattaa myös ruukuissa. Talven ajaksi taimet täytyy joko istuttaa maahan tai viedä ruukkuineen kellariin. Jos talvetus tapahtuu ruukuissa, täytyy lannoitus ja kastelu lopettaa hyvissä ajoin ennen kellariin siirtoa.

Kuunliljojen lehtien väri vaihtelee kasvukauden aikana ja kasvupaikasta riippuen. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.

Alempi kuva: Vuorelan Puutarha Oy