Jalokuunlilja ’Blue Mouse Ears’ – 9,00 € / kpl

Hosta hybrida ’Blue Mouse Ears’ / Jalokuunlilja

Kuunliljat ovat lehtiperennoja, jotka peittävät maata tehokkaasti ja pysyvät rehevinä ja lehtevinä pitkälle syksyyn. Lehdet ovat myös hyviä leikkovihreitä. Kuunliljat kukkivat heinä-elokuussa.

Lajikkeella ’Blue Mouse Ears’ on sinivihreät, pyöreät lehdet. Se on kuunliljoista pienimpiä, ja muodostaa hyvin pienen lehtimättään. Lajike kukkii kasvustonsa kokoon nähden suurin, vaalean violetein kukinnoin. Lajikkeen korkeus on 15-20 cm.

Kuunliljat viihtyvät puolivarjoisalla tai varjoisalla kasvupaikalla. Taimet istutetaan runsasmultaiseen, tuoreeseen maahan. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka on, sitä tärkeämpää on, että maa on riittävän kostea. Kuunliljat sopivat kauniisti perennaryhmiin tai esimerkiksi käytävien reunoille. Ne ovat hyvä pari sipulikukille, koska ne heräävät keväisin melko myöhään.

Kuunliljoja voi kasvattaa myös ruukuissa. Talven ajaksi taimet täytyy joko istuttaa maahan tai viedä ruukkuineen kellariin. Jos talvetus tapahtuu ruukuissa, täytyy lannoitus ja kastelu lopettaa hyvissä ajoin ennen kellariin siirtoa.

Kuunliljojen lehtien väri vaihtelee kasvukauden aikana ja kasvupaikasta riippuen. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.