Tomaatit, kurkut, chilipaprikat, kurpitsat, mansikat *MYYTY LOPPUUN*

Pensastomaatti Ace on noin 80 cm korkea pensasmainen tomaatti. Tomaatit ovat keskikokoisia, noin 6 cm halkaisijaltaan. ”Varkaita” ei poisteta. Lajiketta myydään yksittäistaimina.

Runkotomaatti Potenta on tavallinen runkotomaatti, kasvuolojensa suhteen vaatimaton lajike. Myynnissä se on yksittäistaimina.

*KAIKKI KIRSIKKATOMAATIT MYYTY LOPPUUN* Kirsikkatomaatti Red Profusion on pensastava lajike, noin 30 cm korkea. Se tekee pieniä kirsikkatomaatti-tyyppisiä tomaatteja.

*LOPPU* Kesäkurkkua kasvatetaan kuten tomaattia. Se tekee varsinaista kasvihuonekurkkua pienempiä hedelmiä.

Chilipaprika Cayennetta on pikkupensas. Paprikat ovat keskivahvoja chilipaprikoita. Lajiketta myydään yksittäistaimina.

Sekä tomaatit että chilipaprika vaativat lämpimät ja suojaisat kasvuolosuhteet, kuten kasvihuoneen tai lasitetun kuistin. Myös lämpimällä seinustalla voi kasvatusta kokeilla. Tomaatin pölytystä voi edistää kopsuttelemalla kukintoja.

*KESÄKURPITSAT MYYTY LOPPUUN* Kesäkurpitsa sopii avomaalle, mutta tarvitsee suojauksen jos hallayö uhkaa.

*MANSIKKA-AMPPELIT MYYTY LOPPUUN* Mansikka-amppeli (lajike ’Miranda’) on hauska lisä amppeleiden joukossa. Aurinkoinen ja suojaisa kasvupaikka on myös mansikan mieleen, mutta ulkoilma sopii sille hyvin.

Mansikka-amppelia lannoitetaan kastelulannoitteella tai marjalannoitteella. Mansikan rönsyjä kannattaa leikata pois sadon parantamiseksi, ja niistä voi halutessaan istuttaa uusia taimia.

Chilipaprika Cayennettan taimia pieninä – nyt niillä on jo paljon enemmän kokoa!